onsdag 26 oktober 2011

Dragracing 2012, två EM deltävlingar till Tierp.

Tierp Arena meddelar att de har sökt och fått tillstånd för att arrangera två stycken FIA European Championship deltävlingar i Dragracing 2012.


En bild från 2011 års EM deltävling på Tierp Arena, fler bilder finns i detta fotoalbum på fuzzydice.se
Tierp Arena, Sweden Internationals -11

Nedanstående är klippt från Tierp Arenas webbsite:


2 EM deltävlingar till Tierp


2011-10-26


Tierp Arena kommer att arrangera 2 FIA European Championship deltävlingar 2012.
I den provisoriska FIA kalendern för 2012 har Tierp racedatum i juni och augusti.
Det årliga Sweden Internationals kommer att hållas för andra gången i juni, samma helg som 2011 och den nya tävlingen Scandinavian Internationals kommer att köras i augusti.

Alla Dragracing fans. Skriv in de här datumen i er kalender:

Sweden Internationals --- Juni 14 – 17
Scandinavian Internationals --- Augusti 23 – 26


Varje land är begränsade till 2 FIA event per år, och Tierp Arena har säkrat båda eventen.
Lars Pettersson, ordförande i Svenska Bilsport Förbundets (SBF) Drag Racing kommitté och FIA Drag Racing Commission har verifierat att båda race eventen har lokaliserats till Tierp.

Lars Pettersson förklarar att SBF beslutade att ansöka till FIA om en andra deltävling i FIA European Drag Racing Championship till Sverige 2012.
Det var grundat i medvetenheten om att team, federationer, arrangörer och racing fans har växt sig starkare i Sverige och över hela Europa, och att tiden var mogen för ännu ett UEM och FIA European Drag Racing Championship event i Sverige.

Det är också underförstått att även Sveriges andra Europa mästerskaps deltävling för UEM motorcyklar 2012 kommer att hållas på Tierp Arena i augusti, men vi väntar på den officiella bekräftelsen.

Leif Andréasson från Tierp Arena är väldigt glad över det andra eventet. Han ser fram emot att arrangera två fantastiska deltävlingar i Europa Mästerskapen 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar