söndag 20 februari 2011

Som ny... Plymouth Valiant 1970

En helt fantastisk renovering, det här är absolut det värsta jag har sett när det gäller original renoveringar, hittills är det väl säkrast att tillägga.
En Plymouth Valiant från 1970 som sopade rent på Mopar Nat's i Columbus i somras, den tog hem Best of Show och fick även guld certifikat och den högsta poängen någonsin i OE (Original Equipment) bedömningen.

2005 tog Dave Walden hem ett guld cert och best of  show med en 1970 Hemi Cuda och 2008 gjorde han det igen med en 1970 Challenger.
2010 skulle han överträffa sina tidigare renoveringar och valde ut en svart fyrdörrars Valle från 1970 till detta !!

Projektet började med en orörd 10.000 miles (1600 mil) bil som dokumenterades med 3400 bilder under nedrivningen för att allt skulle renoveras och sättas tillbaka på samma sätt som det såg ut när bilen lämnade fabriken. T.o.m alla bultar och brickor sitter i exakt samma läge som innan renoveringen.
Ett otroligt jobb har lagts ned på att få bilen att lukta som ny inuti och 8 månader lades på att analysera den gamla underredsbehandlingen och experimentera fram nytt material för att det skulle bli likadant som när bilen lämnade fabriken 1970.
Lacken våtslipades ner lite grand och sedan lades ett nytt lager (lika tjockt som det som slipats bort) på ovanpå den gamla lacken med samma apelsinskals yta som originallacken hade, det får ju inte bli för bra heller.

Sammanlagt så har det lagts cirka 100.000 dollar på renoveringen och man måste ju imponeras av det enorma arbete och den hängivenhet som ligger bakom en sån här renovering även om det faktiskt finns de som tycker att det är en förstörd lågmilare.

2008 fick Dave Walden guld cert och Best of Show för sin Dodge Challenger 1970
på Mopar Nat's i Columbus.

Vallen körs in i biltransporten efter bedömningen.
Vallen är ute på strippen för att ta emot sina priser.
Det är förstås ett helt team bakom en sån här renovering.

Klicka här för en artikel om bilen: Mopar Action, The New Gold
Klicka här så kommer du till en lång forumtråd om bilen: Moparts, OE Gold Valiant

Kolla in den här lilla filmen som är hämtad från youtube

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar